WOZ Waarde berekenen geeft prijsindicatie voor bouwkosten

De betekenis van afkorting WOZ is Waardering Onroerende Zaken, de grondslag voor enkele overheid heffingen. Berekenen van huis bouwen kosten indicatie in hierop mogelijk.

Op basis hiervan worden de pandeigenaar og diverse belastingen opgelegd.

De waarde van de panden worden jaarlijks opnieuw vastgesteld, de gemeente voert hiervoor woning, winkel en kantoorpand taxaties uit. De waardepeildatum WOZ is altijd 01 januari van het voorgaande jaar. En hiermee goede indicatie voor de prijs van onroerende goederen op die locatie.

 

 WOZ waarde gebruiken als grondslag voor nieuwbouw

Met de WOZ waarde van omliggende panden als concreet gegeven is een indicatie van prijs voor een te nieuw te bouwen huis te verkrijgen. Nieuwbouwkosten van een huis liggen op redelijk gelijk niveau als bestaande woningen. De exacte prijs voor een gewenst nieuwbouwplan of huisverbouwing kun je tegelijk bij meerdere Aannemers Opvragen.

De WOZ-waarde is bij het Kadaster op te vragen op basis van postcode en huisnummer. Tegen een geringe financiële vergoeding heb je direct een redelijk beeld van de onroerend goed waarde op peildatum per locatie. Tabellen met waardeontwikkeling woningen geven je nog meer nauwkeurigheid over de waarde van een gelijksoortig te bouwen huis.

 

WOA waarde interpoleren

Aan de hand van WOZ waarde zijn snel de huis bouwen kosten redelijk nauwkeurig te bepalen. Hou er hierbij rekening mee dat de WOZ-waarde op de peildatum is vastgesteld. Prijsontwikkelingen tot nu toe kun je interpoleren naar de actuele WOZ.

 

WOA waarde extrapoleren

Let op dat het traject van woning ontwerpen, vergunningstraject, bouwperiode en opleveren enige tijd in beslag neemt. De verkregen actuele bouwprijs (berekend op basis van WOZ-waarde) geëxtrapoleerd moet worden. Dit met de trend mee (dalend of stijgend prijsniveau) om zo de toekomstig te verwachten waarde van omliggende panden te bepalen.

 

Bouwkosten indicatie door WOZ 

Na het maken van deze berekening heb je een indicatie van bouwkosten, voor een goed schetsontwerp maken met kostenindicatie kun je een Architect Inschakelen. Is deze verre van je budget, kun je het hier bij laten. Wanneer de prijs haalbaar is en de plannen goed lijken, kun je doorgaan met plannen uitwerken. Vraag de kosten van ontwerp eenvoudig op bij Meerdere Architecten Tegelijk>>

Op basis van WOZ-waarde is renderend aankoop grond of slooppand te overwegen.

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht